Protialkoholní ambulantní terapie

Pokud čtete tento článek, asi uvažujete o tom, že chcete začít něco dělat se svou závislostí na alkoholu. To to rozhodnutí není lehké a a váže se k němu mnoho otázek. První takovou otázkou může být jak do protialkoholní ambulantní terapie? Jak už jsem myslím jednou psal, stačí zavolat nebo napsat a domluvit si první setkání. Abyste se mohli v klidu rozhodovat i při prvním setkání je první setkání zdarma a navíc si sebou, pokud budete chtít můžete vzít někoho s sebou. Mám klienty, kterým pomohlo, když nepřišli poprvé sami. A i když přijdete sami nebojte, protialkoholní ambulantní terapie nebolí.

První návštěva

Při prvním setkání se musíme společně seznámit. První setkání je i momentem, kdy se rozhodujete o tom, jestli vám jako terapeut vyhovuji a také, jestli vám vyhovuje můj styl práce a terapie. Tento styl vám samozřejmě představím a popíšu a vy se rozhodnete zda budeme pokračovat nebo ne. Pokud vám budu vyhovovat a vy se rozhodnete do terapie vstoupit tak… Probereme váš život a vaše vztahy. Proč vztahy? Vztahy ovlivňují náš život velmi intenzivně a tedy mohou ovlivňovat i váš vztah k alkoholu. Seznámíte mě s vaším dosavadním životem i s vaší dosavadní dráhou v souvislosti s alkoholem.

Při prvním setkání si domluvíme společně pravidla, která účast v protialkoholní terapii doprovází a která je nutné a dobré dodržovat, aby vaše terapie byla pro vás užitečná a účinná. Těchto pravidel není mnoho a je snadné je při troše dobré vůle dodržovat. Na prvním setkání si také domluvíme frekvenci v jak se budeme setkávat. Obvykle je to první tři měsíce dvakrát měsíčně. Po třech měsících se pak setkáváme jednou měsíčně. Setkání trvají jednu hodinu. Samozřejmě pokud to okolnosti vyžadují nebo si přejete jinou frekvenci tak se dohodneme individuálně. Pokud máte stále obavy, nebo se nemůžete rozhodnou, klidně zavolejte nebo přijďte na první konzultaci a svou terapii si osahejte na nečisto. Držím palce.

Scroll to Top