Rehabilitační kurzy pro řidiče, snížení trestu.

Proč absolvovat rehabilitační kurzy pro řidiče a jaké jsou cíle kurzu? Jistě je to tak, že pokud čtete tyto řádky tak Váš důvod pro absolvovat rehabilitační kurzy pro řidiče je snížení trestu. Je to pochopitelné. Každý z nás se může dostat do situace, kdy bude takové Rehabilitační kurzy pro řidiče a snížení trestu potřebovat. Ovšem je dobré také vědět proč takový program funguje a proč Vám může pomoci snížit Váš trest za přestupek nebo trestný čin v dopravě.

Cíle!

Ten Váš osobní cíl při vstupu je tedy jasný, snížit si trest nebo dosáhnout podmíněného trestu. Jaké jsou ale cíle, které motivují stát tyto rehabilitační kurzy pro řidiče realizovat? Realizátor kurzu chce upevnit žádoucí postoje ve vztahu k řízení a dopravě, současně s tím eliminovat rizikové postoje a chování ve vztahu k řízení motorových vozidel a dopravě. A neméně důležitým cílem rehabilitačního kurzu pro řidiče je snížení recidivy rizikového chování v dopravě. Rehabilitační kurzy pro řidiče mají i požadavek, aby účastníci programu absolvovali interaktivní kurz první pomoci. Pokud během kurzu dojde ke změně Vašeho chování a naplnění cílů je tedy možné očekávat zmírnění dopadů, které Vás čekají za Váš přestupek, nebo trestný čin.

Pro koho je kurz určen? Rehabilitační program pro řidiče je určen pro pachatele trestných činů v dopravě, pro pachatele závažných přestupků v dopravě. Dále je určen pro řidiče, kteří přišli o řidičský průkaz v důsledku vybodovaní. Rehabilitační kurz pro řidiče je určen také ostatním řidičům s problematickým průběhem praxe, kterým program doporučil praktický lékař nebo dopravní psycholog. A nakonec je určen i pro žadatele o řidičský průkaz. Kromě posledních by absolutorium rehabilitačního programu pro řidiče a aktivní práce v programu měla přinést snížení trestu, dosažení podmíněného trestu. To je přínos pro Vás. Přínosem pro Vaše okolí a vlastně pro nás všechny je pak Vaše žádoucí chování v dopravě ale i v životě.

Scroll to Top