Rehabilitační kurzy pro řidiče, jak se přihlásit.

Rehabilitační kurzy pro řidiče, jak se přihlásit. Jaká bude Vaše cesta za nižším trestem nebo podmíněným trestem? Rehabilitační kurzy pro řidiče a jejich průběh je dán metodikou Centra dopravního výzkumu v Brně, který tuto metodiku vytvořil a zavedl do praxe. Tuto metodiku potom uvádějí do praxe terapeuti, kteří podle této metodiky pracují s jednotlivci nebo skupinami. V tomto článku s níže ukážeme jak absolvovat rehabilitační kurzy pro řidiče, jak se přihlásit.

Jak se přihlásit?

Pokud chcete výrazně podpořit svoji snahu o zmírnění trestu nebo dosažení podmíněného trestu, nebo v případě přestupku navrácení řidičského průkazu v polovině trestu, lze se přihlásit dobrovolně. Dobrovolný vstup do rehabilitačního programu je signálem pro soudce a pracovníky přestupkových úřadů, že si svou situaci uvědomujete. A sami aktivně chcete tuto situaci řešit. Přihlásit se do rehabilitačního programu pro řidiče se lze několika způsoby. Prvním způsobem jak se do rehabilitačního kurzu pro řidiče přihlásit je kontaktovat mě telefonem nebo mailem. Dalším způsobem jak nastoupit do rehabilitačního kurzu je kontaktovat Centrum dopravního výzkumu a tam požádat o zařazení do kurzu. Posledním způsobem je kontaktovat Probační a mediační službu ČR a požádat tam. Stejným způsobem Vás může přihlásit Váš právník.

Poraďte se s právníkem.

Je samozřejmě dobré vědět jak může absolvování rehabilitačního kurzu ovlivnit Váš trest, proto doporučuji abyste se poradili se svým právníkem právě o vhodnosti do rehabilitačního kurzu vstoupit. Moji klienti, kteří vstoupili do rehabilitačního kurzu pro řidiče dobrovolně, byli motivováni právě snahou zmírnit si svůj trest a dopady za své přestupky nebo trestné činy v dopravě. A kurzy jim byli doporučeny právě jejich právníky.

Scroll to Top