Ambulantní protialkoholní léčba – výhody.

Tři měsíce v léčebně mohou zamávat vaším životem. Vztahy pobyt v léčebně ovlivní, někdy v dobrém, někdy ve zlém. Kariéru tři měsíce v léčebně ovlivní také, spolupracovníci mohou na vaši nepřítomnost reagovat různě a šéfové též. Po dobu léčby v léčebně budete pobírat jen nemocenskou. A pokud podnikáte tak je zvážení ambulantní terapie na místě. Pobyt v léčebně je velkým zásahem do života ve všech jeho směrech. Alternativou Vašeho boje s alkoholem může být ambulantní terapie, na kterou docházíte v místě bydliště a je schůdným řešením problému s alkoholem pokud jste odhodlaní se závislostí bojovat. Ambulantní protialkoholní léčba má své výhody i nevýhody.

Prostředí.

Dalším aspektem absolvování ambulantní protialkoholní terapie je, že se Váš boj s alkoholem odehrává v prostředí, kde žijete svůj život. Ne odtrženi od reality s nástrahami a můžete měnit své chování a prožívání v prostředí, ve kterém žijete. V léčebně jde „nepití“ snadněji než doma. Režim léčebny, izolace od nástrah, personál, to vše velmi ulehčuje abstinenci. Velkou zkouškou je návrat po léčení domů, kde se setkáte se vším co vám pití bude připomínat. Anonymita ambulantní protialkoholní léčby je lehce zajistitelná oproti hospitalizaci v léčebně. Český rybník je malý, i když budete na druhém konci republiky. Zvažujte při svém rozhodování o protialkoholní léčbě i tyto skutečnosti. Musím ale dodat, že programy v léčebnách v Česku jsou na vysoké úrovni. Také se velmi změnilo to, jak lidé reagují na to, když jim řeknete, že jste vyléčený alkoholik. Zatímco ještě před několika lety by se na vás koukali skrz prsty, dnes se již spíše setkáte s uznáním a podporou. To se změnilo hodně a to je dobře.

Pokud tedy zvažujete zahájit boj se svou závislostí rozhodujte se důkladně. Pokud se rozhodnete pro ambulantní protialkoholní terapii a nemáte s terapií žádnou zkušenost, nezoufejte. Můžete vyzkoušet terapii na zkoušku, to znamená, že první sezení je zdarma. Je to proto abyste si udělali představu a zbavili se obav a ostychu.

1 názor na “Ambulantní protialkoholní léčba – výhody.”

  1. Pingback: Jak se z mužů stávají alkoholici? - Psychoterapie Vacek

Diskuse uzavřena.

Scroll to Top