Panický záchvat, pocity po záchvatu.

V minulém článku jsme se začali věnovat tématu panický záchvat a pocity po záchvatu. Konkrétně pak rušivým myšlenkám a jak mohou znepříjemnit život lidem s panickým záchvatem. Dalším jevem, který může přicházet po panickém záchvatu je zapomnětlivost a myšlenky na sebevraždu.

Zapomnětlivost.

Zapomnětlivost je velice častým jevem při úzkosti. Zapomnětlivost není trvalá, ale postižený člověk si často myslí, že to znamená, že přichází o paměť. Zapomnětlivost se z části objevuje proto, že se člověk zabývá svými pocity a problémy a běžné záležitosti tak ustuupují do pozadí. Navíc pokud má člověk kvůli zapomnětlivosti pocit, že mu šplouchá na maják, možná se znepokojuje víc, než je potřeba. Když něco zapomene, věnuje tomu větší pozornost i když před tím by se nad tím nepozastavil.

Myšlenky na sebevraždu.

Panický záchvat a pocity po záchvatu…, panickou poruchu často provází deprese. Člověk tak může být bez nálady, ztrácí zájem o cokoli. Přestane ho bavit to, co si dříve užíval a nechce se stýkat s lidmi a nad ránem nemůže spát. V tu dobu se cítí vůbec nejhůř a má pocit, že je jeho budoucnost beznadějná. Nejděsivější součástí deprese jsou myšlenky na sebevraždu, která by mohla dotyčného osvobodit od bolesti. Postižený člověk si možná neuvědomuje, že se jeho špatný stav může ještě změnit. Schopnost snášet bolestivé pocity a uvědomění si, že se všechno může změnit stejně jako roční období, je důležitý obranný mechanismus. Pokud vás trápí deprese, nejlepší co můžete udělat, je zajít za lékařem, který vám může předepsat antidepresiva. Některé léky na depresi , například léky typu SSRI, léky s obsahem Imipraminu nebo Klomipraminu, mají příznivý vliv i na záchvaty paniky.

Scroll to Top